Relaxing or Racing, but always Running 
.

Parkrun & trimlopen overzicht

Parkrun & Trimlopen 2023

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
decemberWat is een parkrun?

Een parkrun is een wekelijkse 5 km loop met tijdsregistratie. In Nederland vind dit altijd plaats op zaterdagochtend om 09:00 uur. Op dit moment zijn er 14 locaties waar deze gratis hardloopevenementen  worden georganiseerd.


Parkrun is een wereldwijde organisatie die gestart is in Groot Brittannië. De deelname is laagdrempelig doordat er géén kosten aan verbonden zijn en omdat dit voor alle niveaus is. Of je nu beginner, gevorderde of zelfs wandelaar bent, iedereen is welkom.


Lees meer op de website van Parkrun Nederland of registreer je direct als deelnemer.Wat is een trimloop?

Een trimloop is een vrijblijvende wedstrijd die vaak maandelijks gedurende een deel van het jaar wordt georganiseerd door een vereniging. Zij bieden vaak vaste afstanden, over een vaste route, met handmatige tijdsregistratie of zelfs geheel zonder tijdsmeting. Vaak zijn de trimlopen in tegenstelling tot de parkrun niet gratis, maar zijn de kosten wel veel lager dan voor de overige soorten hardloopevenementen.Welke andere categorieën staan in de hardloopkalender?

De meeste hardloopagenda bezoekers zijn gericht op zoek naar het type hardloopevenement waar ze aan mee willen doen. Het kan ook leuk zijn om een ander type wedstrijd uit te proberen. Zo krijg je een afwijkende trainingsprikkel of je ontdekt nieuwe vormen van plezier in hardlopen.


Prestatielopen

Wedstrijden op verharde wegen met tijdsregistratie.
Lees meer en check het overzicht...


Crosslopen

Hardloopwedstrijden op een (grotendeels) onverhard parcours.
Lees meer & check het overzicht...


Trailrun

Hardloopevenementen in de natuur waarbij beleving en uithoudingsvermogen vaak belangrijker zijn dan snelheid.
Lees meer & check het overzicht...


Funrun

Een funrun is een hardloopevenement waarbij plezier en beleving centraal staan. Regelmatig is er géén tijdsregistratie en/of géén wedstrijdelement.
Lees meer & check het overzicht...


Parkrun & Trimlopen 2023

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
E-mailen
Info
Instagram