Relaxing or Racing, but always Running 
.

Trailrun overzicht

 Trailrun 2023

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
overige maanden in de maak


Wat is een trailrun?

Een trailrun is een hardloopevenement in de natuur waarbij beleving en uithoudingsvermogen vaak belangrijker zijn dan snelheid. Je rent 'offroad' over smalle paden met natuurlijke hindernissen en vaak hoogteverschillen. Het parcours is regelmatig uitgezet met bordjes die je moet ontdekken. Loop je een keer verkeerd dan moet je een stuk(je) terug om de juiste route te ontdekken. Maar het is (vaak) ook mogelijk om op techniek te vertrouwen zoals GPS en GPX-routes.


Een trailrun is meestal tussen de 10 & 42 km en daarmee een stuk langer dan de gemiddelde crossloop. Er zijn ultra trailruns die wel kunnen oplopen van 50 tot 100 km.


Deze hardloopcategorie biedt naast plezier en genieten van de natuur, andere (trainings)voordelen waardoor het voor iedereen verstandig is om dit type loop te doen.


•  Je loopt vaak op zachtere ondergrond, wat minder belastend is voor je gewrichten.

• Door het wisselende en oneffen terrein krijg je sterkere benen en enkels.

• Je moet continu balanceren, daardoor train het bovenlichaam en versterk je jouw core. 


Ga je een trailrun doen, dan is het verstandig om goed na te denken over je uitrusting. Je outfit hoeft niet anders te zijn. Het is wel verstandig om speciale trailschoenen te dragen. Deze bieden meer stevigheid en bescherming voor je voeten en geven meer grip door het grove profiel.


Verder ben je echt aangewezen op jezelf, daarom moet je zorgen dat je voldoende eten, drinken, EHBO-set, warme kleding etc. meeneemt. Denk dus ook aan een rugzak of racevest om alles mee te nemen.


Bij de meeste georganiseerde trailrun is vaak een lijst met 'verplichte gear' opgenomen, waaronder een eigen drinkcup. Let daarop als je meedoet aan zo'n evenement.


Verder is een belangrijk motto "Geniet van de natuur, laat alles heel, help elkaar en laat géén afval achter!"


Welke andere categorieën staan in de hardloopkalender?

De meeste hardloopagenda bezoekers zijn gericht op zoek naar het type hardloopevenement waar ze aan mee willen doen. Het kan ook leuk zijn om een ander type wedstrijd uit te proberen. Zo krijg je een afwijkende trainingsprikkel of je ontdekt nieuwe vormen van plezier in hardlopen.


Prestatielopen

Wedstrijden op verharde wegen met tijdsregistratie.
Lees meer en check het overzicht...


Crosslopen

Hardloopwedstrijden op een (grotendeels) onverhard parcours.
Lees meer & check het overzicht...


Parkrun

Periodiek georganiseerde trimlopen; gemoedelijk, gratis en/of goedkoop.
Lees meer & check het overzicht...


Funrun

Een funrun is een hardloopevenement waarbij plezier en beleving centraal staan. Regelmatig is er géén tijdsregistratie en/of géén wedstrijdelement.
Lees meer & check het overzicht...


Trailrun 2023

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
overige maanden in de maak


E-mailen
Info
Instagram